- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|
Dochucovadla:
sůl, nové koření, pepř celý, polévkové koření
Energetická hodnota celkem: 0 kJ
Bílkoviny (g): 0,
Tuky (g): 0,
Sacharidy (g): 0,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 0,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Pečlivě opláchnuté kuře vložíme do vhodné nádoby, zalijeme vodou, uvedeme do varu, mírně osolíme, přidáme nové koření a pepř, očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájenou na čtvrtky a vše uvaříme téměř doměkka. Uvařené kuře pečlivě vykostíme a nakrájíme na menší kousky. Domácí nebo průmyslově vyráběné nudle zavaříme do většího množství osolené vody a za občasného promíchání je uvaříme. Potom je scedíme, pečlivě propláchneme, okapané promícháme s připraveným kuřecím masem a zalijeme trochou vývaru. Vývar procedíme a dochutíme polévkovým kořením a převaříme. Propláchnutou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do vývaru při expedici, společně s připraveným masem a nudlemi.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.